Telefon: 046 -12 93 43

073 – 444 94 94

Tala in på telefonsvararen om jag inte svarar, så ringer jag upp Dig så snart som möjligt.

Adress: Stora Södergatan 4, 222 23 LUND
Mail: monica_lidebring@icloud.com

Sjukgymnasterna/Fysioterapeuterna svarar!

20190108 Min migrän har förvärrats, kan Du hjälpa mig med akupunktur?

Sjukgymnasten svarar: Javisst, Du kan få hjälp av mig med akupunktur.

20150711 Det har hänt något med min ena axel. Kan inte lyfta den som tidigare. Smärtan är hemsk i vissa lägen. Trodde det skulle bli bättre nu på semestern, men det har inte hjälpt att vara ledig. Arbetar normalt på kontor, datorarbete. Vad  ska jag göra?

Sjukgymnasten svarar: Det kan vara ett impingement, klämning av muskelsena, Du har fått. Du behöver träffa en sjukgymnast som kan ställa rätt diagnos och hjälpa dig med åtgärder. Det rör sig om att hitta orsakerna till Dina besvär samt behandling så att Dina symptom försvinner.

20150618 Har precis fått diagnosen artros i mina knän. Läkaren sa att jag skulle börja träna mer specifikt. Kan jag göra det hos Dig?

Sjukgymnasten svarar: Javisst, Du kan träna här. Jag har grupper (3-4 patienter per grupp) med artrospatienter som tränar tillsammans. Mycket uppskattat att träna tillsammans. Goda resultat med mindre upplevd smärta generellt. Träningen sker under en period tills Du kan träna på egen hand. Några tränar innan operation, några efter operation och andra för att hålla smärtan så låg som möjligt.

20150612 Hej! Mina arbetskamrater säger att jag haltar. Märker det själv när jag blir påmind om det. Har inte direkt ont någonstans men är rädd att jag får ont om jag fortsätter att halta. Vad kan jag göra?

Sjukgymnasten svarar: Det kan finnas olika orsaker till hälta. Svårt att svara på så här utan att ha undersökt Dig. Så mitt råd, sök upp en sjukgymnast.

20150520   Hej!   Har en fråga till sjukgymnasten.  Jag får så ont i ryggen och ut i ena skinkan när jag suttit framför TV:n. Vad ska jag göra? Är ganska aktiv, cyklar till jobbet och går på gympa nån gång i veckan.

Sjukgymnasten svarar:  Att sitta är en stor belastning för ryggen. Diskarna och ligamenten belastas. Tänk därför på att alltid sitta med svank. Då ligger diskarna i en bra position och trycker inte så mot ligament och nerver.

20150328   Har fått en hälsporre på höger fot. Kan knappt gå. Haltar. Doktorn ger mig bara smärtstillande men det hjälper inte. Panik. Hjälp mig.

Sjukgymnasten svarar: Har Du inlägg så använd dem. Se till att gå på hela foten. Att gå på tå förvärrar bara besvären. När Du cyklar ha pedalen under hålfoten. Ta kontakt med sjukgymnast som tejpar hälsporrebesvär. Behandling hos sjukgymnast går ut på tejpning en gång i veckan, ca 6 veckor,  individuellt anpassade sulor, töjning av fotsulan etc.

20150220  Hej!  Har varit bra i mina tennisarmbågar hela sommaren. Knappt känt av dem alls. Men nu efter en vecka på jobbet är smärtan tillbaka. Vad ska jag göra?

Sjukgymnasten svarar:  Håll inte för hårt i musen eller kaffekannan. Försök att vara så dynamisk som möjligt med händer och armar när Du arbetar. Viktigt att inte sitta för stilla med armarna. Massera armbågarna, där det gör ont, och töj ut musklerna. Hjälper inte detta kan Du boka tid och få hjälp av sjukgymnast. Lycka till.

20150218 Det knäpper och knakar i mina knän. Jag har sedan några månader kommit igång med träningen igen efter graviditet och amning. Spinner 3 ggr i veckan och löptränar dessutom. Nu gör det ont i båda knäna.

Sjukgymnasten svarar: Det låter som om Du kommit igång lite för tufft efter en tids uppehåll. Knäna har blivit överbelastade. Belastningen i leden under knäskålen har troligen blivit för stor. Ta kontakt med sjukgymnast.

20141201   Har så  j…..la ont i ryggen. Kan knappt ta mig upp ur sängen. Hjälpte en kompis att flytta igår.  Kan Du hjälpa mig?

Sjukgymnasten svarar: Ja ring för en tid så kan jag undersöka dig och ge dig tips och råd för att lindra smärtan. Du kan ha fått tryck på nerverna bakom diskarna i ryggen och kan bli hjälpt av Mc Kenzie övningar. Men en sjukgymnast behöver titta på ryggen först.